Emigreren is grote stap. Bij Farms4Sale begrijpen we dit als geen ander. Al jarenlang begeleiden wij agrarische ondernemers met de stap naar het buitenland. Wij helpen u de juiste keuzes te maken en staan u bij van de eerste tot de laatste stap.

Ons team van emigratiespecialisten werkt nauw samen met buitenlandse partners om zo altijd over de meest actuele informatie te beschikken en u in elke fase de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Dit alles met één gezamenlijk doel: zorgeloos emigreren.

Een avontuur als dit aangaan begint vaak met een vaag idee. Veel agrarische ondernemers lopen hiermee rond. Maar hoe maak je deze plannen concreet? Waar moet je überhaupt beginnen?

Farms4sale helpt hierbij. In 4 stappen begeleiden wij het volledige emigratieproces:

Farms4Sale wijst u de weg bij uw nieuwe buitenlandse avontuur. Waar ook ter wereld. Wij zorgen ervoor dat u precies weet waar u aan toe bent.

Neem contact op

Agrarische emigratiebegeleiding in 4 stappen

01: Inventariseren en informeren

De eerste stap is het voeren van een vrijblijvend gesprek. Onze emigratiebegeleider bezoekt u en brengt samen met u uw wensen, voorkeuren en financiële mogelijkheden in kaart. Ook wordt uitgebreid de tijd genomen om uw vragen te beantwoorden. Afhankelijk van hoe concreet uw idee is, is er de mogelijkheid om één van onze landbouwmakelaars bij dit gesprek te betrekken.

Zodra het idee duidelijkere contouren aanneemt, schetsen we een overzicht van het geschikte aanbod in uw voorkeursland en de hierbij passende mogelijkheden. Onze emigratiebegeleider zal vervolgens de verschillende scenario’s met u doorlopen, en de voor- en nadelen hiervan inzichtelijk maken.

Ter voorbereiding van dit gesprek kunt u alvast nadenken over een aantal onderwerpen. Bijvoorbeeld: Welke landbouwsectoren hebben mijn interesse? Hoe ver ben ik bereid te verhuizen? Welke dingen zijn naast het bedrijf belangrijk voor mij (en mijn familie)?

 02: Verkoop en aankoop

Als de knoop eenmaal is doorgehakt, kan het eigen object in de verkoop. Onze agrarische makelaars zullen u gedurende dit traject bijstaan. Tegelijkertijd begint het echte avontuur: samen met de emigratiebegeleider en een gespecialiseerde partner doet u opzoek naar een geschikt object één of meerdere bedrijfsbezoeken in het voorkeursland. Daarna volgt een bedrijfsprognose en een financiële onderbouwing van de beslissing. Ook worden de uitbreidingsmogelijkheden van object geanalyseerd.

Vervolgens verzorgen wij samen met onze lokale partner de onderhandeling en aankoop van het nieuwe bedrijf.

03: Administratieve afwikkeling

Ook worden de fiscale en juridische zaken zorgvuldig in kaart gebracht. U wordt voorgelicht over de meest actuele regelgeving in het desbetreffende land, zoals milieubeperkende maatregelen. Voor het controleren en opstellen van overeenkomsten kunt u ook op ons rekenen.

Als alles gereed is, begeleiden we de overdracht van het bedrijf en zorgen we dat u precies weet waar u aan toe bent.

04: Integratie en nazorg

Na de overdracht begint het avontuur eindelijk écht. Verhuizen naar het buitenland is niet niks, echter staat u hierin niet alleen. Het team van Farms4sale blijft nauw betrokken bij het vestigen en opstarten uw bedrijf. Denk hierbij aan het inrichten van de boekhouding en het leggen van agrarische bedrijfscontacten, maar ook gezinszaken zoals gezondheidszorg, onderwijs en integratie in de gemeenschap.

Farms4sale wijst u de weg bij uw nieuwe buitenlandse avontuur. Waar ook ter wereld. Heeft u ideeën of zelfs plannen om te emigreren? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Agrarische ondernemers met een goed gevoel laten emigreren én integreren. Dat is onze missie.